• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Dit weekend wachtte de sterrenformatie van Das Neunte de uitwedstrijd bij laagvlieger NLC 6 uit Lith. Daarover later meer, nadat uw verslaggever eerst zijn oprechte excuses heeft gemaakt aan alle trouwe lezers voor het uitblijven van een verslag van de wedstrijdtegen CITO. Doordat de website van DAW met Automatische Intelligentie is uitgerust, kon het verslag waarin ‘Sem van Hoogstraten’ en ‘gescoord’ in samenhang met elkaar werden vermeld, tot 41 keer toe niet worden geplaatst. In plaats daarvan volgde een heftige identificatieprocedure, waarin uw reporter aan de webmaster moest bewijzen dat van een jokkende robot geen sprake was. Die test was helaas niet eerder dan vandaag, met het behalen van zwemdiploma D, afgerond.

In verband met de naweeën van een sfeervol Oktoberfest bij de bierbrouwerij in Oijen, bleek de terreinknecht van dienst afgelopen zondag op Youriaanse wijze onbereikbaar. Na een 17e poging om de beste man aan de lijn te krijgen vond het Liths Truusje het wel mooi geweest en beoordeelde ze vanachter de bar dat het veld er, ondanks de vele liters regen van de afgelopen dagen en de zompige kleibodem die zich vanuit de Maas over het platteland had verspreid, uitstekend bij lag. Achteraf gezien een ietwat ondermaatse inschatting, getuige het wegzakken en wegglijden van meer dan 104% van het Schaijkse spelersmateriaal. De leidsman nam daarop geen risico’s en zocht de middencirkel op, om vanaf zijn hoger gelegen terp het duel in goed gekleide banen te leiden.

Toen de eerste jeuk en schrijnende gevoelens van onze gelegenheids- anti klei lieslaarzen – en de yel – weg getrokken waren, begon Das Neunte aan zijn moerassige missie. Op doel stond dit keer Kokkieloze Peppie, omdat vaste kiepert Di Stefano een verdachte vuistblessure had opgelopen, toevallig wel akelig kort na zijn gebruikelijke tankroutine in de Reek. Nu de precieze aandoening en de mate van besmettingsgevaar nog niet vast stonden, mocht Peppiegol uit voorzorg even de honneurs waarnemen.

Die zag dat Das Neunte op de Maasvlakte aardig lastig uit de startblokken kwam, maar desondanks de nodige kansen bij elkaar sprokkelde. Helaas bleken die allemaal niet besteed aan onder meer Batman Vos, Dave ‘Klaassen’ Spierings en permanente libero De Zeger. Tot overmaat van ramp liep Das Neunte aan de overkant ook nog tegen een onnodige tegengoal aan. Das Neunte liep als een kudde ongekleide projectielen in het rond en slaagde er voor rust niet in de klei ne achterstand nog ongedaan te maken. Halbzeit.

Das Neunte begon nog vol goede moed aan het tweede bedrijf, maar al snel sloeg de thuisploeg een tweede bres in de Schaijkse dijk. Peppiegol had vanonder zijn lat weinig vertrouwen in een inhaalrace van de noest sprintende Mister Bookmaker en besloot daarop een kijkje te nemen in Niemandsland, in een poging de lokale nummer 10 van scoren af te houden. Daar profiteerde de klei ne aanvaller helaas dankbaar van, door de bal over de Kokkie- en machteloze Peppie heen te liften: 2-0.

Daarmee leek de strijdbijl begraven, totdat Das Neunte van de leidsman uit het niets een uitgelezen kans kreeg aangeboden om terug in de wedstrijd te komen: een strafschop. Helaas kampte De Zeger inmiddels met wat pijntjes, waarna hij in een vlaag van verstandsverbijstering Batman Vos de pingel op liet eisen. Helaas wist onze Batman met zijn naast geschoten strafschop nog geen reepje schaduw op de paal te produceren, waarmee het laatste glimpje hoop (en motivatie) uit de Schajkse harten vervlogen was.

Na dit klei nigheidje kabbelde de murw geslagen wedstrijd zich naar het einde, maar niet voordat de Peer en Robinho Reijnen nog wat tegenstanders terug over de Maas geschopt hadden. Veel effect bleken die charges overigens niet te hebben, want de belaagde nummer 13 joeg hem niet veel later alsnog met aardig wat overtuiging in de verre winkelhaak: 3-0.

Das Neunte is weer een illusie armer en een schandalige nederlaag rijker. Gelukkig bood de stappenteller van invaller Sem na afloop weer genoeg positieve aanknopingspunten om vol goede moed uit te kijken naar het affiche van aanstaande zondag, wanneer Ruwaard 4 op een vermoedelijk weer tjok volgepakt Sportpark D’n Heuvel de vijand is.