• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Het mag gerust een klein wonder worden genoemd dat er aan het einde van de wedstrijd tussen Schijndel en DAW Schaijk slechts 0-1 op het scorebord stond. Er waren deze wedstrijd zoveel kansen dat het ook gemakkelijk 2-6 of 3-7 had kunnen worden. In ieder geval een goede en verdiende overwinning voor DAW.

Direct vanaf de aftrap ging het kansenfestival los. Combinatie van Jacco vd Heijden en Robbyen vd Heijden over rechts, schot van Robbyen wordt geblokt en tot corner verwerkt. In de 6e minuut een goede voorzet van Robbyen vd Heijden vanaf rechts, kopbal Corik Megens rakelings naast.

Een minuut later een mega-kans voor Schijndel wanneer een voorzet van Tim Kastelijn bij de 2e paal niet te missen lijkt voor Stan Gruns, zijn inzet eindigt echter op de paal. DAW is iets sterker en gaat door met kansen creëren. Goed druk zetten levert balbezit op voor Corik Megens, zijn pass op Jacco vd Heijden is iets te hard waardoor zijn inzet naast gaat.

In de 27e minuut weer een grote kans voor Schijndel, Huib van Merwijk moet een bal van de lijn halen nadat een inzet van Brent Brummel in 1e instantie goed gepareerd wordt door DAW-doelman Rick van Aalst.

In de 35e minuut één van de vele goede acties van Roel Janssen, zijn schot in de korte hoek is een prooi voor Schijndel-doelman Joran van Zutphen.

Op slag van rust komt DAW dan toch op voorsprong; een lage voorzet van Jacco vd Heijden vanaf rechts wordt door spits Corik Megens bij de 1e paal knap binnengetikt: 0-1

In de 2e helft gaat DAW door met kansen creëren. Zo gaat een inzet van Roel Janssen in de 56e minuut een meter naast, en kan Jacco vd Heijden in de 67e minuut vrij op keeper v. Zutphen af, redding keeper, de rebound door Roel Janssen wordt door Schijndel-verdediger Joris Speeks van de doellijn gehaald.

In de 74e minuut is het aan Mike vd Ven om alleen op de keeper af te gaan, zijn inzet caramboleert  via de keeper net over de lat.

Schijndel probeert met diepe hoge ballen nog tot kansen te komen maar slaagt hier nauwelijks in. Toch moet Rick van Aalst 5 minuten voor tijd nog een keer gestrekt om een goed schot van Stan Guns onschadelijk te maken.

De laatste kans van de wedstrijd is voor DAW. Noah van Deijne wordt diep gestuurd door Siem van Merwijk en kan alleen op de keeper af. Wederom kan keeper v. Zutphen redding brengen.

Na 95 minuten fluit de prima leidende scheidsrechter Cremers beide teams naar de douches. DAW kan 3 punten bijschrijven en houdt hiermee aansluiting bij de koplopers.

Volgende week speelt DAW Schaijk een thuiswedstrijd tegen Rhode. We gaan zien of DAW de stijgende lijn die vandaag is ingezet kan doortrekken.