• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW  in slotfase toch nog naast Rhode:  3-3.

In een spectaculaire wedstrijd hebben DAW Schaijk en Rhode de punten gedeeld. Rhode had aan weinig kansen genoeg om op een 1-3 voorsprong te komen, DAW wist in de absolute slotfase nog een punt veilig te stellen.

In de beginfase was DAW de bovenliggende partij met kansen voor Roel Janssen en Jacco vd Heijden die geen doelpunt opleverde. Gaandeweg komt ook Rhode wat meer in het spel. Op het half uur een aanval van Rhode over rechts, een zeldzaam slippertje van Mark Megens brengt de bal bij Tijn Vorstenbosch van Rhode die de bal prachtig in de bovenhoek krult: 0-1.

DAW gaat voor rust nog op jacht naar de gelijkmaker. In de 38e minuut een mooie voorzet van Jacco vd Heijden, de kopbal van Corik Megens wordt spectaculair geplukt door keeper Paul v Heesch. Op slag van rust nog een vlotte aanval over rechts via Robbyen vd Heijden en Jacco vd Heijden, de voorzet komt net de scherp voor Corik Megens en de kans gaat verloren.

Koud uit de kleedkamer komt Rhode op 0-2. Een voorzet van Coen van Langen komt in de kluts via DAW-doelman Rick van Aalst voor de voeten van Jesse vd Oever die makkelijk kan binnentikken; 0-2.

Voor DAW-coach Rob vd Ven het moment om Mark Megens mee naar voren te sturen. Dit heeft al snel effect:  uit een dieptepass van Jacco vd Heijden schiet Mark de 1-2 binnen.

In de 65e minuut is het verschil weer twee. Sander Pittens krijgt veel te veel vrijheid om op te stomen en zijn schot is prachtig in de kruising: 1-3. 

DAW blijft jagen op een beter resultaat, het duurt echter tot de 85e minuut tot een schot van Bart Vos pardoes achter keeper v. Heesch ploft: 2-3.

Rhode wankelt en DAW voelt dat er nog een resultaat in zit. 90e minuut: voorzet vanaf rechts van Noah van Deijne, kopbal Mark Megens voorlangs, afvallende bal voor Freek van Boekel, zijn voorzet kan door Hidde vd Heijden achterwaarts binnengekopt worden: 3-3.

In de 93e minuut krijgt DAW nog een ultieme kans op de overwinning. Een fout in de verdediging van Rhode;  Corik Megens kan vrij op keeper v. Heesch af, inzet wordt door de keeper gekeerd.

Na 95 minuten maakt scheidsrechter de Loos een einde aan dit spektakelstuk, beide ploegen met gemengde gevoelens achterlatend....

Volgende week speelt DAW Schaijk1 uit tegen hekkensluiter SSS'18. Een voorbeschouwing op deze wedstrijd kunt u lezen as donderdag op deze site.