• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW heer en meester bij SSS'18: 0-4.

DAW Schaijk heeft in de uitwedstrijd bij SSS'18 in Overloon een ruime en dikverdiende overwinning behaald. Op het Loonse kunstgrasveld ging de bal aardig rond, en als DAW wat secuurder geweest was in de afronding had de score nog wel wat ruimer uit kunnen vallen.

DAW ging goed van start deze wedstrijd, het eerste kansje was voor Corik Megens na een goede voorzet van Mike vd Ven. Toch was de eerste echt grote kans voor SSS'18. Na een dieptepass van Tymo vd Pas komt Sem Rongen vrij voor DAW-keeper Rick van Aalst. Rick redt uitstekend.

Na 20 minuten de 0-1 voor DAW. Het is weer een voorzet van de prima op dreef zijnde Mike vd Ven die door Corik Megens kan worden binnengekopt.

Twee minuten later een schrikmoment aan de andere kant. Na een fout in de DAW-defensie kan Tymo vd Pas van 20 meter aanleggen, het schot spat uiteen op de lat.

DAW blijft de bovenliggende partij en het wachten is op de 0-2. Deze valt in de 28e minuut. Wederom is het Mike vd Ven die de voorzet aflevert op Corik Megens die bij de 2e paal binnen kan werken.

DAW voetbalt nog een aantal halve kansen bij elkaar voor rust, gescoord wordt er niet meer. Ruststand 0-2.

Ook in de 2e helft is het veelal éénrichtings-verkeer richting het doel van SSS'18.

Doelman Sjoerd Cornelissen kan nog redding brengen op een schot van Bart Vos in de 50e minuut. 3 minuten later is hij kansloos als Mark Megens een voorzet van jawel-daar-is-ie-weer Mike vd Ven kan binnenknikken: 0-3.

DAW blijft kansen creëren, schoten van Roel Janssen en Bart Vos zijn een prooi voor keeper Cornelissen.

In de 70e minuut een overtreding op Noah van Deijne binnen de 16. Scheidsrechter van Doren is onverbiddelijk: strafschop. Mark Megens stuurt de bal naar de hoek en tekent zo zijn 2e van de middag aan: 0-4.

In het restant van de wedstrijd nog een aantal mooie acties van Roel Janssen en Noah van Deijne, en een  paar schoten van Siem en Huib van Merwijk die rakelings naast gaan; gescoord wordt er niet meer. Eindstand 0-4.

Volgende week speelt DAW Schaijk thuis tegen Heeswijk. Heeswijk won deze speelronde verrassend ruim van Olympia'18 met 5-1.

Aanvang wedstrijd 14.00 uur.