• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW stelde teleur in de uitwedstrijd tegen Berghem Sport. Na 90 moeizame minuten stond er 1-1 op het scorebord, een uitslag waarover DAW uiteindelijk niet mag klagen.

Berghem Sport startte fel aan de wedstrijd, al in de 1e minuut komt Davy vd Leur goed door over rechts, zijn schot rakelings voorlangs.

Ook DAW komt al gauw tot de eerste kans. Op aangeven van Jacco van der Heijden gaat het schot van Marc van Heesch ruim over. In de 9e minuut is het wel raak; dieptepass op rechts, de in buitenspel staande Jacco van der Heijden laat de bal slim lopen voor Siem van Merwijk. Siem heeft een prachtige lob in huis, keeper Bas van Eldijk kansloos 0-1.

Berghem Sport gooit er nog een schepje bovenop en DAW wordt regelmatig terug gedrongen. In balbezit is DAW slordig en de duels worden niet fel genoeg aangegaan. In de 24e minuut ontsnapt DAW aan de gelijkmaker. Een open schietkans voor Paris Hoeks kan ternauwernood geblokt worden door Huib van Merwijk.

Op het half uur dan toch de verdiende gelijkmaker. Na een misverstand tussen Rens Vogels en Rick van Aalst kan Davy van Leur kinderlijk eenvoudig scoren 1-1, wat ook de ruststand is.

Na rust een wat feller DAW al blijft het in balbezit matig. In de 51e minuut een kopbal van Hidde van der Heijden bij de 1e paal; net voorlangs.

Terwijl DAW aandringt krijgt Berghem Sport de beste kansen in de omschakeling. In de 64e minuut een diepe bal op Davy van Leur die vrij door kan lopen. De redding van Rick van Aalst is uitstekend.

In de 79e minuut komt Valentijn Smits vrij voor Rick na weifelend optreden van de DAW-defensie, de volley genomen bal gaat naast.

In de laatste 10 minuten doet  DAW er alles aan om nog een overwinning te forceren met een paar aanvallende wissels,  maar behoudens een schot van Jacco van der Heijden wat attent gepakt wordt door de keeper, levert dit geen echte kansen meer  op.

5 minuten voor tijd moet Rick van Aalst nog een keer knap redden om een inzet van opnieuw Valentijn Smits onschadelijk te maken.

Na 5 minuten blessuretijd maakt scheidsrechter Ramcharan een einde aan deze wedstrijd, beide ploegen zullen teleurgesteld zijn over het eindresultaat.

Volgende week speelt DAW Schaijk1 thuis tegen Schijndel.