• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na twee gelijke spelen staat voor DAW Schaijk1 as zondag de wedstrijd tegen Schijndel op het programma. DAW Schaijk kan zich geen nieuw puntenverlies permitteren in de strijd om de bovenste plaatsen.

Schijndel staat op de 6e plek in een brede middenmoot. Het won afgelopen zondag van Olympia’18 met 4-3 na met 0-2 achter gestaan te hebben. Het was weer de eerste winstpartij voor Schijndel na 3 verliespartijen.

DAW trainer/coach Rob van der Ven kijkt terug en vooruit:

“Een matige wedstrijd van onze kant met een teleurstellende uitslag. 

Het was simpelweg niet goed genoeg afgelopen zondag, aan de inzet lag het niet, maar aan de bal was het zo onzorgvuldig dat we Berghem in hun kracht lieten komen. 

Duur puntverlies, maar volkomen terecht en aan onszelf te danken. 

Het gat met de koploper is nu wel erg groot geworden, maar nog steeds is er meer dan genoeg om voor te spelen de komende maanden. 

In de competitie zullen we uiteraard vol gaan voor het behalen van de nacompetitie en daarnaast wacht ons ook nog de bekerwedstrijd tegen ZSV op Tweede Paasdag.

De komende weken zullen de afwezigen langzaamaan terug gaan keren, waardoor de onderlinge concurrentie weer wat toe zal nemen en we met name aanvallend ook wat meer opties zullen krijgen.

Maar eerst zondag tegen het altijd lastige Schijndel, waarbij we minimaal hetzelfde aan energie zullen moeten leveren als de tegenstander, alleen dan kun je voetballend het verschil maken”.

Zoals uit onderstaand overzichtje blijkt zijn wedstrijden tegen Schijndel niet bepaald doelpunt-rijk. De laatste onderlinge ontmoeting werd beslist door een doelpunt van Corik Megens, net voor rust. Zouden er zondag meer doelpunten te bejubelen zijn?

05-11-2023

 RKSV Schijndel

-

 DAW Schaijk

0 - 1

 

19-03-2023

 RKSV Schijndel

-

 DAW Schaijk

0 - 0

 

30-10-2022

 DAW Schaijk

-

 RKSV Schijndel

1 - 1

 

De wedstrijd staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Stan Verhaag uit Venray.

Spelers en staf rekenen ook dit keer weer op de steun van de trouwe DAW-aanhang bij deze belangrijke wedstrijd.