• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De Ietwat Troebele geest van reservekapitein Robinho Vos strooide zaterdagavond behoorlijk wat verwarring op de groepsapp van DAW9, want volgens Robinetti bracht ‘dit’ geluk. Doordat iemand toehapte en plots lukrake D-I-T combinaties de groenwitte ether in knalde, bleef het nog lang onrustig in de Schaijkse broekzakken. Drieënveertig intelligente tekstgrappen later ging de literaire storm eindelijk liggen, maar daarmee was de dagelijks voorgeschreven minimale nachtrust van onze Zeger al minimaal gehalveerd. Door incourante tankstations tussen Lith en Schaijk waren de bezoekers van NLC dit weekend gelukkig elf minuten later, zodat Rudi-gol zondagochtend nog even in de bestuurskamer kon bijpuffen.

De ingenieuze Technische Staf van DAW 9 kwam ook deze zondag weer met een creatieve opstelling, om daarmee binnen de door het bestuur van onze vereniging opgelegde kaders te blijven. Dagenlang is Tjiller al zoek en datzelfde lot wilden onze elftalleiders zich graag bespraren. Die ingeving torpedeerde Dave ‘no nonsense’ Spierings uit het niets tot rechtsback en dat bleek een gouden greep. Dave irriteerde terreinknechten van DAW door als een bezetene de volledige rechterflank te bestieren. Dwingende imponerende tackles van Robin Vos hielpen de toch al beroerde grasmat verder naar de gallemiezen. Daarmee is tenminste 90% van het grasoppervlak verloren gegaan. De ijsvrije toendra bleef gelukkig prima bespeelbaar en na een vierde slangenmensrush van ongeveer 72,94 meter wist Dave Christ Superstar de Schaijkenaren zelfs op voorsprong te schieten: 1-0! Dave is Trabelsi, zo stond daarmee vast.

Dampende incestschandalen typeren in de regel kleine kerkdorpen, maar in Lith speelt dat gelukkig geen rol. Desondanks initieerden Teddy van de Ven en zijn teamgenoten uit het land van Maas en Waal geen enkele aanval van betekenis. De incompetente tegenstanders wisten de Schaijkenaren nauwelijks het vuur aan de schenen te leggen en een Schaijkse zege lag dan ook voor het oprapen. DAW’s infanterie troepen namen geen gas terug en gingen moedig opzoek naar een verdubbeling van de marge. Door imperfect terugblikkend vermogen van uw verslagschrijver is hem ontgaan wie de assist gaf, maar uit navraag in de Groepsapp bleek dat onze eigen Conference Peer. Driest inschuivend troefde hij zijn directe tegenstander af, om daarna onze Peppieloze Kokkie het eindstation te laten zijn van een prachtige aanval. De inheemse tabakverkoper uit Lith probeerde de uitbreiding van onze voorsprong met een rijkelijk laat vlagsignaal nog te verijdelen. Doortastend instrueerde toparbiter Appelhof de beste man echter rap om zijn vlag weer naar beneden te doen: 2-0! Dat is trouwens ook de ruststand.

De ingewijde toeschouwers wisten dat DAW 9 de tweede helft naar de kantine toe zou voetballen en diens verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. De ingedikte thee en enkele defensieve omzettingen haalden helaas een portie vernuftigheid uit het aanvalsspel van de oranjehemden, terwijl de bezoekers aanvallend ook weinig voet aan de grond kregen. Door irritante technologie aan zijn lijf, kon ook Ton ‘Mister Bookmaker’ Reijnen als simpel opkomend backske geen potten meer breken. Delft is tegenwoordig overigens niet meer het epicentrum van de Nederlandse pottenbakkerij, maar nog steeds het bezoeken waard.

Doordat iconische toevalstreffers of gewoon fraai uitgespeelde aanvallen het hele tweede bedrijf zouden uitblijven, restte de leidsman niets anders dan af te fluiten. Daarmee incasseerde The Legendary 9 zijn tweede driepunter van het seizoen. DIT bracht inderdaad geluk.