• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW Schaijk1 leverde in de thuiswedstrijd tegen Schijndel een uitstekende teamprestatie, voor rust bleef de score nog wat achter, na rust liep DAW uit naar een dikverdiende  4-0 overwinning.

Wederom een natte zondag, dus wederom uitwijken naar het kunstgrasveld. Bart Spierings maakte zijn basisdebuut in DAW1.

DAW schoot uit de startblokken. Met snel combinatievoetbal en veel druk naar voren werd Schijndel met de rug tegen de muur gezet. Al snel viel dan ook de 1-0. In de 6e minuut wordt een terugspeelbal slecht verwerkt door keeper Thomas Hoebergen, bal in de voeten van Freek van Boekel die Roel Jansen aanspeelt. Roel scoort met een prachtige boogbal in de verre hoek.

In de 15e minuut een mooie aanval van DAW over rechts; Mike van de Ven speelt Bart Spierings aan. Bart omspeelt een verdediger prachtig, schot spat via de keeper uiteen op de paal. 10 minuten later een volgende grote kans voor DAW, Jacco van der Heijden mag vrij op de keeper af die redt met de voet.

Net voor rust nog een grote mogelijkheid om de score de verdubbelen, Jacco maakt de bal knap vrij, schot met links buiten bereik van de keeper weer op de paal.

Ruststand 1-0.

Schijndel komt aardig uit de kleedkamer en het begin van de 2e helft is meer in evenwicht. In de 54e minuut een vrij trap voor Schijndel op zo'n 25 meter. Het schot van Stan Guns eindigt bovenkant lat. Dit blijkt later het enige wapenfeit van Schijndelse kant te zijn geweest.

Al snel pakt DAW weer het initiatief en er ontstaan weer kansen. In de 59e minuut de 2-0. Fraai combinatiespel van DAW over de linkerflank; Robbyen van der Heijden komt door, speelt af op Hidde van der Heijden die zijn broer bedient, schuiver Jacco in de rechterhoek 2-0.

Kwartiertje later de definitieve beslissing in deze wedstrijd. Een schitterende aanval over rechts via Noah van Deijne, via Siem van Merwijk naar Jacco van der Heijden die het doelpunt gunt aan de geheel vrijstaande Roel Janssen die zijn 2e van de middag mag maken 3-0.

In deze fase wordt Schijndel bij vlagen overklast en is het wachten op meer doelpunten. 10 minuten voor tijd de 4-0. Wederom een fraaie aanval over veel schijven waarbij Roel Janssen uiteindelijk aflegt op Noah van Deijne die zorgt voor het slotakkoord 4-0.

Met deze klinkende overwinning heeft DAW  zich knap herstelt van de mindere beurt in Berghem.

2e Paasdag speelt DAW Schaijk thuis in de kwartfinale van de KNVB districtsbeker tegen ZSV uit Zeilberg.  Een voorbeschouwing op deze wedstrijd vind je as donderdag op deze site.