• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Aanstaande maandag 2e Paasdag een prachtig affiche op sportpark d’n Heuvel. DAW Schaijk neemt het in de kwartfinale van de KNVB districtsbeker op tegen ZSV uit Zeilberg (Deurne).

Een overwinning in deze wedstrijd levert niet alleen een plek op in de halve finale van de districtsbeker van dit seizoen maar ook een startbewijs voor het TOTO-KNVB-bekertoernooi van volgend seizoen.

Het wordt dan een lange weg, maar met een beetje fantasie zijn wedstrijden tegen TOP Oss,  NEC  en nog later PSV en Feyenoord mogelijk..

Maar eerst maar eens zien te winnen van ZSV. ZSV speelt ook in de 2e klasse, meer in de omgeving van Eindhoven. Ze zijn de laatste weken in prima vorm; van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen. Het is niet echt een doelpuntenmachine, in 18 competitiewedstrijden werd 21x gescoord.

ZSV wist de kwartfinale te bereiken door een 0-1 overwinning op Olympia’18.

DAW is nog ongeslagen dit kalenderjaar. Het bereikte de kwartfinale door na de poulefase achtereenvolgens Avesteyn, Festilent en 4e divisionist Wittenhorst uit schakelen.

DAW lijkt licht favoriet, maar het blijft bekervoetbal en daar spelen vaak bijzondere krachten!

Hoofdtrainer Rob van de Ven aan het woord:

"Na de ruime overwinning op Schijndel met bij vlagen prima veldspel en uitgespeelde doelpunten, mogen we ons op maken voor de kwartfinale van de beker.

Aan het begin van het seizoen worden bekerwedstrijden nog veelal als oefenwedstrijden gezien.

De competitie telt en de beker worden gebruikt om spelers fit te krijgen, spelprincipes te ontwikkelen en wedstrijdritme op te doen.

Gaandeweg het seizoen wordt de beker steeds leuker, zeker wanneer je meerdere knock-out rondes overleeft en je zelfs een vierde divisionist uit kunt schakelen via penalty's.

Met ZSV treffen we een hele mooie amateurclub met een oude bekende als trainer. We hebben in het verleden al meerdere malen tegen clubs van Johan Vullings mogen spelen.

Met name bij Volharding was de hand van Johan duidelijk terug te zien en het was dan ook niet voor niets dat we regelmatig analyses hebben uitgewisseld.

Nu we eenmaal zover gekomen zijn willen we uiteraard maar al te graag die halve finale bereiken en geschiedenis schrijven".

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wouter Velings uit Someren.

Aanvang 14.30 uur.

Zorg dat je erbij bent!!