• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Diep in blessuretijd schoot Noah van Deijne DAW naar de halve finale van de KNVB beker. Het miste in de extra tijd een strafschop maar via een prachtige aanval kwam toch nog goed. Door dit resultaat is DAW automatisch geplaatst voor de echte KNVB beker. Tegenstander in de halve finale is EVV Echt, de vierde divisionist won uit bij RVU met 0-2. DAW speelt thuis, 18 april om 20.15 uur.


DAW begon sterk aan de wedstrijd, was de bovenliggende partij toch waren de bezoekers die op voorsprong kwamen na een klein half uur, ZSV over links, Stan van Helmond snijd naar binnen, Mark Megens raakt de aanvaller, scheidsrechter Vellings is onverbiddelijk strafschop! Koen Kuunders maakt geen fout 0-1. De wedstrijd is daarna meer gelijkwaardig. Beide teams krijgen nog kansen voor de thee, gescoord wordt er niet 0-1 rust.


Direct na de pauze een bliksemstart voor de thuisploeg, Siem van Merwijk geeft de bal voor, Mark Megens kopt vallend raak 1-1. DAW op zoek naar meer, ZSV loerend op de tegenaanval. Het is de ploeg uit Zeilberg die wederom op voorsprong komt. Een klein uur spelen, Thijs Boumans veroverd de bal op het middenveld stoomt door en vanaf 30 meter snoeihard onder de lat van de thuisploeg, 1-2. DAW op zoek naar de gelijkmaker, dringt ZSV terug. Kwartier voor tijd, kopbal Hidde van der Heijden, bal wordt van de lijn gehaald. Tien minuten voor tijd Bart Spierings aan de rechterkant, wordt onreglementair gestopt, scheidsrechter Vellings geeft een vrije trap, op advies van zijn assistent komt de bal op de stip. De overtreding was in de zestien. Mark Megens schiet de bal tegen de doelman in de rebound is Hidde van der Heijden alert. De bal verdwijnt onder de keeper door in het doel 2-2. In de slotminuut balverlies ZSV op het middenveld, Corik Megens kan er vandoor, overtreding in de zestien, wederom een strafschop voor DAW. Mark Megens weer achter het “vijfje” de bal spat uiteen op de lat. Het blijft 2-2. Gaan we strafschoppen nemen? Diep in blessuretijd, pass Freek van Boekel over de rechterkant naar Corik Megens, diens voorzet is perfect, bij de tweede paal kopt Noah van Deijne de 3-2 tegen de touwen. Een juweel van een aanval. Nog een aantal minuten voetbal maar de overwinning komt niet meer in gevaar. DAW naar de halve finale.

Het bleef nog lang onrustig op sportpark d’n Heuvel.


0