• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na de geweldige bekeroverwinning op EVV Echt staat as zondag een lastige competitiewedstrijd op het programma. Heeswijk-uit zal een heel andere wedstrijd zijn dan de bekerwedstrijd tegen EVV Echt.

Het veld in Heeswijk is traditioneel niet al te best, Heeswijk vecht tegen directe degradatie en heeft eerder laten zien de fysieke duels niet te schuwen. Bovendien vielen in de slotfase tegen EVV de DAW-ers met bosjes tegelijk om met kramp en ander fysiek ongemak, het is maar de vraag in hoeverre alle spelers weer hersteld zijn van die wedstrijd (en de after-party).

Heeswijk heeft zich na de winterstop knap omhoog gewerkt en staat nu op de 11e plek die deelname nacompetitie zou betekenen. Het behaalde uit de laatste 5 wedstrijden 5 punten.

DAW Schaijk is al een tijdje in bloedvorm. In 2024 werd nog niet verloren in zowel competitie als beker. Het zal er alles aan doen om te winnen en het verschil met Boekel Sport niet onoverbrugbaar te laten worden.

Vorig seizoen won Heeswijk thuis – in een wedstrijd “op het randje” - met 2-1.

Hoofdtrainer Rob van der Ven blikt terug en vooruit:

"Een fantastische wedstrijd donderdagavond waarin we met enorm veel energie gestreden hebben en daarnaast ook voetballend hebben laten zien wat we in huis hebben. De eerste helft (en dan met name het eerste half uur) was misschien wel het beste half uur van DAW 1 in jaren. Mooi dat we op zo'n moment als team hebben kunnen pieken en natuurlijk kijkt iedereen dan al snel vooruit naar de bekerfinale op 9 mei.

Maar eerst zullen we morgen nog de belangrijke en vooral ook lastige uitwedstrijd spelen bij Heeswijk.

De knop zal om moeten en het besef moet er zijn dat deze wedstrijd cruciaal is, als we de competitie ook in mei nog spannend willen houden. We weten uit het verleden dat wedstrijden uit tegen Heeswijk enorm lastig zijn en dat dit soort wedstrijden vaak op basis van inzet en beleving beslist worden. Na donderdag zal niemand meer zeggen dat DAW dit niet in zich heeft.

Natuurlijk zal de bekerwedstrijd nog bij veel spelers in de benen zitten, maar dat mag geen excuus zijn.

Morgen moeten we er nog één keer staan en dan kunnen we ons in alle rust gaan voorbereiden op de bekerfinale".

Uitslagen meest recente onderlinge ontmoetingen:

26-11-2023

 DAW Schaijk

-

 VV Heeswijk

3 - 1

 

05-02-2023

 DAW Schaijk

-

 VV Heeswijk

3 - 2

 

25-09-2022

 VV Heeswijk

-

 DAW Schaijk

2 - 1

 

06-06-2022

 DAW Schaijk

-

 VV Heeswijk

3 - 1

 

28-11-2021

 VV Heeswijk

-

 DAW Schaijk

3 - 3

 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Loek Kuppens uit Budel.

Aanvang 14.00 uur!

Spelers en staf rekenen ook nu weer op de support van de grote DAW-aanhang!