• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Wat vooraf gezien werd als een erg lastige uitwedstrijd monde uit in een eenvoudige 0-4 zege. Op het  einde van een aanvankelijk stroeve 1e helft kwam DAW op een 0-3 voorsprong waardoor de wedstrijd gespeeld was en in de 2e helft de benen gespaard konden worden.

Al in de 8e minuut komt DAW op voorsprong. Uit een corner van Jacco van der Heijden kan broer Hidde de bal verlengen, Corik Megens tikt binnen bij de 2e paal: 0-1.

Daarna is de wedstrijd in evenwicht. DAW matig aan de bal, matig in de duels.  Heeswijk komt tot kleine kansjes via Stef Adank en Tjeu Dortmans, keeper Rick van Aalst is op zijn post.

Na zo'n 25 minuten wordt DAW duidelijk sterker, de vermoeidheid na afgelopen donderdag lijkt uit de benen verdwenen.  In de 28e minuut vuurt Mike van de Ven de bal op de paal, 5 minuten later komt Corik Megens in balbezit na geknoei in de Heeswijk-defensie. Sten van den Berg kan op de doellijn miraculeus redding brengen.

DAW is in deze fase oppermachtig en het wachten is op de 0-2. 34e minuut dieptepass Jacco op Siem van Merwijk, keeper redt knap. 36e minuut;  schitterende crosspass van Siem op Noah van Deijne die de bal volley neemt; snoeihard op de paal.

40e minuut, voorzet Mike van de Ven richting 2e paal, Jacco wordt opzichtig in de rug geduwd, scheidsrechter Kuppens is onverbiddelijk; strafschop. Mark Megens stuurt de bal keurig in het zijnet: 0-2.

Op slag van rust valt ook nog de 0-3. Corik Megens onderschept wederom een te korte terugspeelbal, bal in de rebound voor de voeten van Siem van Merwijk die resoluut binnenschiet. 0-3 Rust.

Na rust komt DAW snel op 0-4 wanneer Bart Spierings opkomt over de rechterflank, voorzet lang onderweg maar perfect op maat voor Hidde van der Heijden die de 0-4 binnenschiet.

Hiermee is de wedstrijd wel klaar en speelt DAW de wedstrijd gecontroleerd uit. We zien nog een aantal mooie acties van de invallers Roel Janssen en Bram van der Heijden, gescoord wordt er niet meer. Eindstand 0-4.

Door het gelijke spel van Handel staat DAW nu nog vaster op de 2e plek, het gat met koploper Boekel Sport blijft 5 punten.

Nu is DAW Schaijk1 twee weken vrij en is de volgende wedstrijd de bekerfinale tegen UDI'19 op Hemelvaartsdag 9 Mei.