• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW verloor in de verlenging van 4e divisionist UDI’19. Tot teleurstelling van de vele meegereisde Schaijkenaren die massaal de lange reis naar Heerlen hadden gemaakt. Ze waren, toch wel verassend, in de meerderheid. Grote broer UDI’19 trok in de verlenging aan het langste eind en dat was gezien de kansenverhouding uiteindelijk terecht. DAW stapte zwaar teleurgesteld van het veld.


In de openingsfase had UDI het betere van het spel. In de twaalfde minuut komt DAW goed weg, een inschattingsfoutje van doelman van Aalst, Reekenaar Raoul Oomen kopt op de lat. Een minuut later moet sterkhouder en aanvoerder Mark Megens het veld geblesseerd verlaten Mike van de Ven zal hem vervangen. Bart Spierings verhuist naar het centrum. Na een kwart wedstrijd doet DAW iets terug. Ziedend schot van Siem van Merwijk, redding keeper, in de rebound kopt Jacco van der Heijden net naast. De wedstrijd is meer in evenwicht tot de rust.


In de 2e helft volgt een ware slijtageslag. Beide ploegen doen niet voor elkaar onder en DAW vecht voor elke kunstgrasvezel. Na driekwart wedstrijd valt ook Corik Megens geblesseerd uit. UDI`19 en DAW krijgen wat kleine kansen, gescoord wordt er niet meer, we gaan verlengen.

Bij DAW valt ook Freek van Boekel uit. In de verlenging vloeien de krachten langzaam uit de Schaijkse benen, het mist teveel sterkhouders en UDI´19 wordt sterker. Hoekschop Stijn van Engelen, Stijn van den Broek, kopt op de lat. Na 99 minuten voetbal capituleert de Schaijkse defensie. Invaller Vince Duits wint het duel met Hidde van der Heijden die ongelukkig ten val komt, de voorzet nog gered door Rick van Aalst, de afvallende bal wordt door de andere invaller, Jan van de Hatert ingekopt 1-0. DAW gooit nog een keer alles op alles. Naoh van Deijne over de linkerkant, voorzet, inzet Jacco van der Heijden rakelings over de kruising.


In de 2e verlening moet ook Hidde van der Heijden afhaken, DAW is niet meer bij machte om kansen te creëren. Aan de ander kant valt de genadeklap, Vince Duits legt de bal in de verre hoek vanaf de rechterkant, doelman Rick van Aalst is kansloos. UDI´19 wint de finale.
Teleurstelling overheerst, er had meer ingezeten, dan moet alles wel kloppen. Teveel uitvallers van bepalende spelers werd DAW uiteindelijk teveel, de felicitaties gaan naar de winnaar uit Maashorst UDI´19.


Zondag alweer competitievoetbal, in Handel wacht de nummer drie van de ranglijst Handel. Een belangrijk duel om de tweede plek. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.