• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Krap 3 dagen na de slijtageslag tegen UDI'19  is DAW Schaijk in Handel tegen een geflatteerde 4-1 nederlaag aangelopen. Het fysiek sterke Handel had aan weinig doelpogingen genoeg om 4x te scoren, DAW liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Door deze verliespartij is Boekel Sport zonder zelf te spelen kampioen geworden in de 2e klasse. De felicitaties gaan hierbij dan ook naar Boekel Sport en hun trainer Michiel Jans.

Al in de 8e minuut komt Handel op voorsprong. Een schot van Thijs Fonken kan in 1e instantie gekeerd worden door Rick van Aalst, de rebound is voor Nino Croymans die de 1-0 binnen schuift.

Een minuut later moet Corik Megens het veld al geblesseerd verlaten, Jaap Maathuis komt hem vervangen.

In de 21e minuut een foutieve terugspeelbal  in de Handel-defensie, Roel Jansen zit er tussen maar zijn inzet kan nog net van de lijn gehaald worden.

5 minuten later kan Jacco vd Heijden zijn kopbal na een voorzet van Siem van Merwijk niet genoeg naar de hoek toe sturen, voorlangs.

5 minuten voor rust een nieuwe tegenslag voor DAW, een schot van Thijs Fonken vanaf zo'n 20 meter is Rick van Aalst te machtig, 2-0 tevens ruststand.

In de 2e helft doet DAW er alles aan maar de hechte Handel-defensie geeft geen krimp. Het slechte veld in Handel werkt ook niet echt mee. Wanneer het  in de 55e minuut ook nog 3-0 wordt door Nino Croymans dan weet  je  dat het erg lastig gaat worden.

Even is er hoop voor DAW wanneer Siem van Merwijk de aansluitingstreffer kan maken in de 56e minuut.

5 minuten later is alle hoop alweer vervlogen wanneer Balder van Osch vanaf ruim 25 meter, recht door het midden, de 4-1 binnenknalt. 

In het laatste kwartier doet DAW er alles aan om er nog een beter resultaat uit te slepen en dat is zeker te prijzen. Verder dan een kopbal van Jacco net over en een schot van Roel Jansen wat  ook net over gaat komt DAW echter niet.

Deze tegenstander kwam precies op het verkeerde moment, net na de slijtageslag die de bekerfinale was.

Door dit resultaat gaat Handel - op doelsaldo, 1 doelpunt verschil - weer over DAW heen naar de 2e plek op de ranglijst. Een 2e plek die een betere uitgangspositie betekent  in de nacompetitie. (Je speelt dan een thuiswedstrijd ipv uit).   Maar niet getreurd, nog 2 competitiewedstrijden te gaan, dus nog alles om voor te spelen.

Volgende week maandag, 2e Pinksterdag, speelt DAW Schaijk thuis tegen Avanti'31.

 Aanvang 14.30 uur.