• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De zoon van God had eindelijk weer in goede orde zijn weg naar boven gevonden en na een paar dagen van bezinning en bezonning was het zomaar weer zondag. Voor “das neunte” reden om de wondersloffen weer aan te doen en ten strijde te trekken.

Voor deze gelegenheid hadden de oranjehemden, aangezien de tegenstanders vaal oranje shirts droegen, de beschikking over de legendarische blauwe uit-tenue's. Nadat de captains kennis hadden gemaakt met elkaar en de bloemenweelde op veld 4 floot leidsman J.G. Appelhof voor de aftrap.

Het ontbrak DAW 9 in het begin aan finesse, waardoor het legioen uit Nistle'roi aangenaam kon floreren op de bloemrijke helft van de Schaijkenaren. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kans zich voordeed. Gelukkig voor de thuisspelende ploeg zat de knieband van de zelfingenomen linksvoor van Prinses Irene zo strak dat deze niet alleen de bloedtoevoer naar de hersenen af leek te knellen, maar er ook voor zorgde dat hij de voorzet compleet miste en zo een vroegtijdige achterstand voorkwam.

Na deze revelatie rechtte DAW de rug en kwam de Selecao beter in zijn spel. De ene na de andere aanval werd geadresseerd aan het doel van de oranjehemden. Bij een zoveelste corner kon zelfs een kleuterleidster van de BSO zien dat de inzet van Tom den Ouden werd gekeerd door een uitgestoken arm. Helaas werd het zicht van de man in het groen/zwart belemmerd en was ook de VAR in geen velden of wegen te bekennen dus werd deze Handspiel onbestraft gelaten.

Het temperament van de staf aan de kant van de tegenstander bereikte echter snel zijn kookpunt toen er bij een inworp van DAW 9 maar liefst't twee meter werd gesmokkeld. Dus lastte de arbitrage maar een drinkpauze in om even af te koelen.
Een paar minuten na het hervatten van de match kreeg DAW waar het eerder eigenlijk al recht op had. Niels de Groot(heid) werd in de vijandige 16-meter omver gelopen door een nogal onbeholpen, maar zichzelf uitleggende verdediger. Na het aanhoren van hoe deze zijn tegenstander “alleen maar kruiste” kon de scheids niets anders doen dan de bal alsnog op de stip leggen. Robin 'de Hak-selaar' Vos was er als haantje de Voste bij om deze op te eisen, aangezien zijn vriendin op de bank langs de lijn zat.

Die pakte vanwege Robin's wisselende reputatie op het vlak van genomen penalties direct haar camera erbij, zodat ze een ware “treiter loop” kon maken om zo in de relationele sfeer eindelijk een robotstofzuiger af te kunnen dwingen. Helaas voor haar maar gelukkig voor de DAWenaren schoof The Robinator de bal in de linker onderhoek: 1-0!
Na nog een klein speldenprikje van Ruud 'Rik Willems Sr.' Zegers was het tijd voor wat SS (schaduw en suikers) 1-0 am Halbzeit.

De adempauze deed de Schaijkenaren erg goed. In de eerste minuten na de onderbreking zag onze doelverdediger met zijn arendsoog Nelis de Groot(heid) vrij staan en trapte de bal in zijn richting. Als ware balvirtuoos nam Nelisinho de bal met het hoofd mee en leek hij zich daarbij even te vergalopperen. Maar tot ieders en vooral zijn eigen verbazing kreeg hij de bal nog onder controle en kon hij de bal vanaf rechterkant rand 16-meter nig in de verre hoek langs de vijandelijke goalie poeieren. 2-0!

Het spel deinsde verder wat op en neer maar Prinses Irene leek de overhand te nemen. DAW-goalie Di Stefano van Summeren had tot drie keer toe de zwaartekracht aan zijn zijde en kon zo katachtig ingrijpen met de een nog mooiere redding dan de andere.

Door alle spanning en het alsmaar stijgen van de temperatuur had de man met fluit geen zin in een onderbreking en liet hij de drinkpauze voor wat het was. 18 minuten voor tijd, tijdens een van de nog zeldzame uitbraken van de voor de gelegenheid blauwhemden van Das Neunte, lanceerde Robin 'Hakkende gabber' Vos, als een ware Messi, poen 'Doekoe' van der Heijden door middel van - uiteraard - een 'hak'bal. Money-money-money kon opstomen tot aan de 16-meter van de vijand en gaf hem toen over de hele aan Tom den 'van Hals' Ouden, die hem op zijn beurt weer voor de goal van de tegenstander en bovenop het bolletje van de doorgelopen Robinho Vos legde. Deze kopte de bal als uit het boekje goed naar de grond. Jammer dat zijn vizier een meter uit het lood stond, waardoor hij naast knikte en zo de winst nog niet definitief veilig kon stellen.

De DAW’enaren weerden hierna in overlevingsmodus de ene na de andere aanval af.
Tien minuten voor tijd moesten de Schaijkenaren het helaas toch ontgelden. Nadat de bal niet helemaal werd weggewerkt, belandde deze voor de voeten van een aanvaller van Nisselroi, die op de 5 meter lijn niet aarzelde en binnenschoot. 2-1.

het was dus nog even billenknijpen, maar Youri 'Keta' Ketelaars voerde nog een keer een rush langs de linker zijlijn op. De verdediging van Nistelrode kon deze krachtvertoning niet goed verwerken en zo landde de bal via een ferm blok van Tom den 'van Hals' (Ouden) in de voeten van Geld van der Heijden. Deze glipte als een aal in warme boter tussen twee verdedigers door, legde klaar en schoot harPoenscherp binnen in de korte hoek binnen: 3-1.

2,5 minuten later vond de leidsman het wel welletjes en was het Über en aus.