• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

as Maandag 2e Pinksterdag komt Avanti'31 op bezoek voor de laatste competitie-thuiswedstrijd van dit seizoen. Avanti'31 heeft zich door twee opeenvolgende nederlagen (tegen Orion en Olympia'18) in de nesten gewerkt. Er is een enorme brede middenmoot in 2E en Avanti'31 staat momenteel op de 9e plaats wat deelname nacompetitie tegen degradatie betekent. Er staan 6 ploegen heel dicht bij elkaar dus het kan nog alle kanten op en elk puntje kan beslissend zijn.

Het behoeft verder geen toelichting dat Avanti'31 er alles aan zal doen om DAW te verrassen. In de uitwedstrijd op 28 januari j.l. won DAW bij Avanti'31 met 2-4.

Rob van der Ven zal op zijn hoede zijn en blik nog even terug en ook vooruit:

"Dat het een intense week is geweest dat is denk ik wel duidelijk voor iedereen.

Allereerst de bekerfinale op Hemelvaartsdag onder toeziend oog van honderden DAW-supporters.

Prachtig om te zien langs te lijn, maar niet te vergeten ook bij terugkomst bij DAW. Hoe zou dat er uit hebben gezien als we wel hadden weten te stunten?

Dat zat er helaas niet in. De jongens hebben alles gegeven maar uiteindelijk bleek UDI’19 over net wat meer inhoud en kwaliteit te beschikken.

Als je 110 minuten zonder je aanvoerder moet spelen en je noodgedwongen nog meerdere keren moet wisselen, dan is het op zich al knap dat je er nog zo lang een wedstrijd van hebt weten te maken.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een historisch bekeravontuur waarin we negen prachtige wedstrijden hebben kunnen spelen.

Het spelen van deze wedstrijden heeft natuurlijk ook effect gehad op de wedstrijden in de competitie.

Waar we met Heeswijk, na de wedstrijd tegen EVV Echt, nog een prettige tegenstander hadden, was dat zondag uit in Handel absoluut niet het geval.

Zij troffen ons op het juiste moment. De snelle voorsprong voor Handel en de vroege wissel van Corik speelden hen in de kaart.

Uiteindelijk hebben we van alles geprobeerd, maar konden we Handel in balbezit niet verrassen en sloegen zij genadeloos toe vanuit de omschakeling.

Deze nederlaag betekent het verdiende kampioenschap voor Boekel Sport en in het bijzonder Michiel natuurlijk. Bij deze nogmaals gefeliciteerd.

Wie weet kunnen ze ons maandag nog een goede dienst bewijzen. Zij werden eerder op eenzelfde wijze afgetroefd door Handel, dus ze hebben wel wat recht te zetten.

Deze week is het voor ons zaak om de rug te rechten en te beseffen dat we nog steeds volop meedoen voor promotie. Tegenslagen in een seizoen horen erbij, maar het gaat erom hoe je daar mee omgaat.

In juni staan er twee finales op het programma waarbij we ons zelf alsnog kunnen belonen. Tot die tijd spelen we nog tegen Avanti ’31 en Prinses Irene.

Natuurlijk willen we graag tweede worden, waardoor we op 9 juni thuis zullen spelen, maar uiteindelijk is het voornaamste dat het goede gevoel van de laatste maanden weer gaat overheersen.

In de tussentijd zullen we er alles aan doen om iedereen weer fit te krijgen voor een mooi slot van het seizoen. Wie weet kunnen we dan echt een feestje vieren bij terugkomst op ons sportpark".

De laatste twee speelronden beginnen alle wedstrijden om 14.30 uur.

Spelers en staf rekenen ook nu weer op de steun van de trouwe DAW-aanhang.