• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

In een matige wedstrijd hebben DAW Schaijk en Avanti'31 de punten verdeeld. Na 90 minuten gingen de handen omhoog bij de blauw-witten;  volgende week zal blijken of het gewonnen punt genoeg is om de nacompetitie te ontlopen. DAW heeft door dit gelijkspel verzuimd om de 2e plek in te nemen:  Boekel Sport en Handel speelden ook gelijk waardoor Handel  op doelsaldo 2e blijft,  het verschil is 1 doelpunt.

In een gelijkopgaande 1e helft was de eerste kans voor DAW. Siem van Merwijk wordt diep gestuurd, zijn schot met links kan gepareerd worden door keeper Lars vd Graaf. Ook Avanti'31 krijgt een paar mogelijkheden, zo moet Rik van Aalst redding brengen op een inzet van Roel Kappen in de 10e minuut.

In de 15e minuut wordt Noah van Deijne diep gestuurd door Robbyen van der Heijden, de lob die volgt is net te kort en kan van de doellijn gehaald worden. Kansen zijn verder schaars in de 1e helft, Hidde van der Heijden heeft nog een afstandschot in petto in de 25e minuut, schot verdwijnt net naast en dat was het wel in de 1e helft.

Ook in de 2e helft zijn de kansen schaars. Avanti'31 werkt hard en het positiespel van DAW is te matig om de defensie van Avanti'31 uit elkaar te spelen.

In het laatste kwartier nemen de krachten bij Avanti'31 af en DAW gaat vol voor de winst. De grootste kans is er in de 79e minuut wanneer een schot van Huib van Merwijk van dichtbij te nauwernood geblokt kan worden.

Aan de andere kant moet Bart Spierings een perfecte tackel inzetten om Luc van de Hurk van scoren af te houden.

Drie minuten voor tijd nog een vrije kopkans voor Jacco van der Heijden na een vrije trap van Freek van Boekel, maar ook deze kans was net als heel de middag:  ...net niet.

Zo eindigt deze wedstrijd zoals deze begon en moet DAW om 2e te worden volgende week in Nistelrode tegen het tot nacompetitie veroordeelde Prinses Irene proberen te winnen en dit te doen met minimaal 1 doelpunt meer dan Handel in hun thuiswedstrijd tegen Berghem Sport.

Een voorbeschouwing op deze wedstrijd later deze week op deze site.