• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

In de uitwedstrijd tegen Prinses Irene heeft DAW door een 2-4 overwinning de 2e plek veilig gesteld. Het kwam net na rust op 0-3 maar liet Prinses Irene terugkomen tot 2-3. Vlak voor tijd maakte Noah van Deijne aan alle onzekerheid een einde door de 2-4 binnen te schuiven.

DAW begon sterk aan de wedstrijd. Fanatiek en makkelijk combinerend op het niet al te beste Nistelrodese kunstgras. In de 6e minuut legt Hidde van der Heijden uit een voorzet van Robbyen van der Heijden de bal perfect op het hoofd van zijn broer Jacco: 0-1.

Binnen het kwartier nog twee grote kansen voor DAW. Hidde van der Heijden stuit op keeper Mathijs Pluk, en Jacco treft de paal na een vrije trap van Freek van Boekel. Hierna komt de wedstrijd wat meer in evenwicht.

In de29e minuut komt DAW wat gelukkig op 0-2. Een schot van Huib van Merwijk komt via een Irene-verdediger perfect in de voeten van Robbyen van der Heijden die eenvoudig de 0-2 kan binnenwerken.

Kort daarna nog een fraaie pass van Siem van Merwijk op Robbyen;  aanname perfect, afronding teleurstellend en ruim over.

Ook Prinses Irene komt een aantal keren goed door, zo moet Rick van Aalst in de 35e minuut een volley richting verre hoek onschadelijk maken. Ruststand 0-2.

In de 2e helft gaat DAW op jacht naar meer doelpunten. Roel Janssen schiet DAW naar 0-3 met een prachtig schot stijf in de kruising. In de 56e minuut valt plots de 1-3. Een voorzet  van Tim van de Brand vanaf de cornervlag valt bij de 2e paal binnen.

DAW is het daarna een tijdje helemaal kwijt en Prinses Irene gaat geloven in een resultaat, zeker wanneer Gijs Toonen in de 66e minuut de 2-3 binnen werkt.

DAW komt een aantal keren goed weg wanneer Prinses Irene de ballen de 16 in gooit, op zoek naar de lange spits en de bewegende spelers daar omheen.  In de counter geeft Puck van Casteren een mooie steekpass op Noah van Deijne die de wedstrijd in de 83e minuut in het slot had moeten gooien, maar naast schiet.

Vlak voor tijd is het wel raak wanneer Noah zijn snelheid kan gebruiken en dit keer wel succesvol afrondt: 2-4.

Door dit resultaat en het gelijkspel van Handel tegen Berghem Sport is DAW op de 2e plek geƫindigd en mag het in de halve finale van de nacompetitie op 9 Juni een thuiswedstrijd spelen. De tegenstander is de winnaar van de wedstrijd Schaesberg - Rhode die as zondag 2 juni op het programma staat.

Dit  fraaie seizoen krijgt dus nog een toetje; gaat het DAW dit keer wel lukken om naar de 1e klasse te promoveren?  Zorg dat je erbij bent op 9 juni om onze jongens te steunen!