• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW slaagde er in de verlenging in om afstand te nemen van Rhode. Het was over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, Rhode gaf zich niet makkelijk gewonnen.


DAW begon sterk aan de wedstrijd, in de eerste minuut steekpass Roel Janssen, Jacco van der Heijden met links redding keeper. In de vijfde minuut DAW over de rechterkant, Roel Janssen legt terug op Hidde van der Heijden, prachtig schot, keeper tikt het leder uit de rechterbovenhoek. Na een klein kwartier kopbal Hidde van der Heijden op de paal, via een vrije trap van Freek van Boekel. Tien minuten voor de thee, hoge bal in de zestien, Rik van Aalst wordt afgetroefd, Jesse van den Oever voorlangs. Vijf minuten voor rust, Robyen van der Heijden ziet zijn schot gekraakt, bal valt op de kruising. In de veertigste minuut een ernstige blessure voor Glenn van Lieshout. Wedstrijd ligt een poos stil. Scheidsrechter Meijers besluit tot de rust om vervolgens meteen te wisselen in de tweede helft.


Meteen na de speelveldwissel aanval over de linkerkant, bal belandt bij Siem van Merwijk speelt Mike van de Ven vrij aan de rechterkant, het schot van Mike is hoog en doeltreffend 1-0. Na een klein uur doelpunt Rhode, Tijn Vorstenbosch komt binnendoor passeert Rik van Aalst en scoort de 1-1. DAW dringt aan, Rhode gevaarlijk in de omschakeling. Driekwart wedstrijd Roel Janssen bereikt Corik Megens, schot Corik, knappe redding doelman. Aan de andere kant blokt Bart Spierings het schot van Mark van der Zanden. DAW dringt aan, krijgt kansen en kansjes, het blijft spannend. Aan de andere kant Tijn Vorstenbosch zet voor, Geert Oerlemans kopt in de benedenhoek, knappe redding Rik. 1-1 eindstand we gaan verlengen.


Achtste minuut van de verlenging, DAW over de rechterkant, Mark Megens komt via een tegenstander in balbezit, neemt aan, en poeiert het “vijfje” vanaf een meter of dertig diagonaal in de linkerbovenhoek. Een juweel van een doelpunt!
In de tweede verlenging maakt Bart Vos zijn rentree na lang blessureleed. In de twintigste minuut, schot Corik vrij voor de doelman, redding met de voet. In de laatste minuut capituleert de formatie van Theo van Lieshout. Jacco van der Heijden met een lage voorzet, Corik Megens schuift beheerst binnen. 3-1 eindstand.


Rhode en DAW maakte er een spannende wedstrijd van. Rhode strijdbaar, DAW beter. Op naar de finale volgende week op neutraal terrein, tegenstander is RVU uit Meersen. RVU versloeg Minor met 3-0. Meer informatie in onze voorbeschouwing komende week.