• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW gaat zondag as. vol voor een plek in de 1e klasse. VV RVU is om 12.00 uur de tegenstander op sportpark 't Root in Asten. Vorig seizoen trof DAW thuis de tegenstander uit Meersen in de 1e ronde. Het werd een ruime zege (5-1) Elke wedstrijd is anders, van onderschatting is zeker geen sprake, het team uit Rothum heeft een handvol wijzigingen ondergaan begin dit seizoen en gingen overtuigend door de nacompetitie. Het beloofd een sannende ontmoeting te worden en wellicht historisch uit DAW oogpunt, Dit wilt U niet missen! Rob van de Ven blikt alvast vooruit.

Rob; "6 augustus 2023 zijn we dit seizoen begonnen met een teamuitje. 75 trainingen en 42 wedstrijden later, staan we komende zondag in de finale voor promotie naar de 1e klasse. Een overwinning zou de kers op de taart zijn van een enerverend seizoen waarbij we regelmatig het publiek wisten te vermaken, maar ook een bepaalde zakelijkheid misten in competitiewedstrijden waar het er echt om ging. Komende zondag kunnen we laten zien dat we, mede door het spelen van al die knock-out wedstrijden in de beker, hiervan geleerd hebben.

Na de zwaarbevochten overwinning op Rhode/VSB spelen we opnieuw tegen RVU. RVU won afgelopen zondag overtuigend met 0-3 van RKSV Minor, de nummer negen uit de eerste klasse F. Dat geeft wel aan dat ze in goeden doen zijn. Een prachtig affiche dus, en ondanks de wedstrijd van het Nederlands Elftal hopen we op een grote steun vanuit Schaijk om nu dan toch eindelijk die promotie naar de 1e klasse te realiseren."

Scheidsrechter deze middag is Youri Kuipers uit Goes. De assistent scheidsrechters de heren van Veenendaal en Hoeksma. Aanvang wedstrijd 12.00 uur entree is € 3,50 voor een volwassen en € 2,- voor 65+ onder de 16 jaar gratis toegang. Ongetwijfeld zal er weer veel oranje te zijn. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

Historie; 4-6-2023 DAW Schaijk - RVU 5-1

Doelpunten: Bart Vos 1X Jacco van der Heijden 2X Hidde van der Heijden 1X Marc van Heesch 1X

Assist: Jacco van der Heijden 2X Corik Megens 1X Siem van Merwijk 1X Bart Vos 1X