23 doelpunten…………….

Zoveel maakten we er vorig seizoen in 2 wedstrijden tegen odiliapeel. Het was natuurlijk vloeken in de kerk om dit kunstje nog een keer te verwachten.

In tegenstelling tot vorig seizoen had Odiliapeel meer dan genoeg spelers en ook werd al snel vastgesteld dat het nieuwe spelerspotentieel van Odiliapeel meteen meer kwaliteit met zich meebracht.
We hadden zienderogen moeite om het spel naar ons toe te trekken en Odiliapeel werd meerdere keren gevaarlijk voor ons doel in de eerste 10 minuten. Moet wel gezegd worden dat we niet echt scherp aan de wedstrijd begonnen. Toch kwamen we na zo’n 15 minuten op 1-0 toen Jan een penalty –terecht toegekend na een handsbal- onberispelijk inschoot. We waren in deze fase zeer doortastend en kort na de 1-0 gaf Jan een loepzuivere voorzet op Victor die strak inkopte. De doelman van Odiliapeel redde in eerste instantie, maar was kansloos op de 2e kopbal van Victor, die daarmee zijn eerste doelpunt op het nieuwe kunstgras aantekende. Jan was zoals ze dat noemen “on a roll” en leverde kort voor rust ook nog maar eens de voorzet waaruit de 3-0 gescoord werd. Ditmaal was het Rolf J. die van dichtbij kon intikken.
En Odiliapeel dan, zou je zeggen. Nou die lieten zich zeker niet onbetuigd. Meerdere kansen werden gecreëerd, en ook een penalty werd toegekend (handsbal) maar steeds stond onze goalie op de juiste plek. Enkele reddingen op zijn tijd en ook de penalty werd bekwaam uit het doel geranseld….

Rust en tijd voor wat omzettingen. Om blessures en overbelasting te voorkomen werd Jan vervangen door Rene, kwam Bert erin voor Rolf K. en Johan verving Kees. Michiel mocht Victor aflossen om het tegen ”zijn”club op te nemen.  Ons spel werd er in eerste instantie niet minder van, hoewel bij sommige spelers de vermoeidheid al vroeg in de 2e helft toesloeg. Ook de scherpte was ver te zoeken bij het afmaken van de kansen. Zo wist Rene zelfs op de doellijn de bal over te schieten. Maar ook Marcel vd H. Rolf J. en Michiel wisten diverse kansen om zeep te helpen. Het was dan uiteindelijk Michiel die de 4-0 aan mocht tekenen na keurig voorbereidend werk van Rolf J. De laatste 15 minuten zouden eigenlijk voor ‘des keizers baard’ moeten zijn, ware het niet dat we er zelf steeds meer een rommeltje van maakten. Bij alle gemiste kansen bleven we zo lang hangen dat Odiliapeel steeds vrijer richting ons doel kon oprukken. Meeverdedigen? Dat gebeurde bijna niet meer en onze doelman moest meer en meer handelend optreden. Zo’n 5 minuten voor tijd moest hij dan toch capituleren toen een afgeslagen bal hard en hoog in de bovenhoek verdween…. En een kleine 2 minuten later was het weer raak. Nadat eerst een enorme kans werd gemist door onze complete voorhoede werd een snelle counter door Odiliapeel ingezet. Tegen een overmacht van aanvallers stonden nog slechts twee DAW-verdedigers die de klus in eerste instantie leken te klaren. Maar wederom was de afgeslagen bal voor de spits van Odiliapeel die tegendraads inschoot en Arthur daarmee voor de 2e keer kansloos liet. 4-2 was ook meteen de eindstand, want Walter floot kort na dit doelpunt voor het laatst.

Al met al een mooie en sportieve pot maar wel 2 tegendoelpunten teveel………
Afijn, het bier smaakte er niet minder om en het was nog lang gezellig op het buitenterras….

Volgende week een ingelaste wedstrijd tegen Blauw-Geel, wederom thuis.