Een aantal spelers stond vrij opgewekt in de kantine met de illusie dat “het extra uurtje” echt het verschil maakte tussen een slechte of goede vorm van staat verkeren op zondagochtend. Uurtje extra of niet, 10 voor half 12 was het toch echt tijd om om te kleden. Vanwege een afgelaste wedstrijd van DAW5 deed Nicky L. mee voor ondersteuning aan het DAW 8 elftal waarvoor dank.

12 uur scherp ving de wedstrijd aan onder leiding van scheidsrechter A. van Boxtel.
Het eerste kwartier verliep vrij soepel en DAW profiteerde goed van het snelle kunstgras op veld 3.
Nicky L. profiteerde er zelfs zo goed van dat hij in de eerste 4 minuten al 7 keer buitenspel liep. Dit lag volgens de grensjager van de tegenpartij volledig niet aan hem. Hierdoor werd echter een lobje over de keeper dat doel trof ongeldig verklaard. Gelukkig stelde ook de scheidsrechter vast dat de lijnrechter erg vaak de pin omhoog zwaaide en hield daarom zelf een oogje in het zeil.
Na 10 minuten werd P. van Dijk halverwege de helft van de tegenstander foutief tegen de grond aan gewerkt waaruit een vrije trap volgde halverwege de helft van de tegenstander. B. Polman kamde nog even het gras en legde de bal precies naar wens neer. Na een aanloop krulde deze de bal rechts langs de muur op doel. De keeper verwachtte de bal pas 2 minuten later want de bal raakte het net al voor er een redding werd ingezet. Een welverdiende 1-0 in het voordeel van de oranje witte was het resultaat.
DAW creëerde ruimte en vertoonde scherp, flitsend en krachtig spel en dat had zo zijn effect op de tegenstander. Het 8ste creëerde zelfs zoveel ruimte dat B. Polman van 2 meter over de middellijn een schitterende steekpass op N. Lukassen kon geven. Deze nam op zijn manier revanche op de eerder afgekeurde goal. 2-0 Maar ook na dit euforisch moment verzwakte de aandacht van het DAW niet en ging door met fonkelend, attractief spel. Na wat opgelegde kansen gemist te hebben kwam de bal in de voeten van R. van Uden a.k.a. Utje die in uitstekende vorm verkeerde vandaag. Hij hield in alle kalmte het overzicht en gaf de bal voor op P. van Dijk. Deze rondde doeltreffend op doel af. 3-0
De uit het 2de geleende middenvelder beschreef deze helft als een uitermate trieste vorm van spel en ergerde zich zichtbaar.
Hierna tikte de oranjes nog lekker rond op weg naar de rust. Waar het niet dat de tegenstander het 8ste nog even wakker sgeschud werd door een aanval waarbij de rechtsvoor compleet onder de bal door schoot en de bal op doel vloog. Onze doelman was met stomheid geslagen en kon alleen nog maar het nakijken hebben, de bal uit het doel rapen en terug trappen naar de middellijn. 3-1
Het duel werd hierna voor korte tijd stilgelegd. Het was rust.

Na rust werd het spel weer hervat door OVC die het zwaar had met de fanatieke oranjehemden. Een kleine 10 minuten in de nieuwe helft had DAW weer de overhand en de aanvallen waren niet van de lucht.
Bij een van deze aanvallen had een van de OVCenaren het als missie gezien de bal buiten eigen 16 te houden. Toen deze ongelukkig ten val kwam en de bal de 16 in sukkelde zag de verdediger geen andere mogelijkheid dan de bal te beroeren met zijn hand. Aangezien dit alleen de keeper mag resulteerde dit in een penalty. M. Huvenaars zag dit als een schiiterende mogelijkheid om zijn doelsaldo met 1 punt te versterken. Hij legde aan en rondde koelbloedig af. 4-1
Na 22 minuten was het tijd voor een memorabel moment, zowel voor de spelers als voor het nieuwe kunstgrasveld. M. Steetsel maakte zijn comeback na een lange tijd van herstel. Na eerst voorzichtig wat geprobeerd te hebben voelde M. zich toch al snel als een visje in een zee van blauw. Dit liet hij wel blijken door zijn tegenstander af te troeven met een hakje, even later met een lobje en een straffe doelpoging.
Niet veel later probeerde de rechtsvoor nog een keer wat hem in de eerste helft ook lukte. Hieruit bleek dat het echt pure onkunde betrof want de cornervlag moest het bezuren. Hierna pakte DAW de draad weer op na even wat achterover te hebben gehangen. Al snel kwamen de aantrekkelijke combinaties weer voor de dag. Tijdens dit wervelend spel belandde de bal bij P. van Dijk die op zijn beurt doortikte op M. Huvenaars die de diepte opzocht via de zijkant van de 16. Hij gaf op zijn beurt strak over de grond voor op B. den Ouden die in alle rust binnen kon lopen. 5-1
Niet veel later werd er weer een fabelachtige aanval vanuit de achterhoede opgebouwd over de rechter flank. B. den Ouden zocht goed zijn directe tegenstander op en zag dat M. Huvenaars zich uitermate goed had gepositioneerd in de 16. Hij speelde hem recht in de voeten maar in plaats van meedogenloos af te ronden speelde hij op Ronaldinho achtige wijze (aannemen, 1 keer hooghouden en afronden met een “no look”pass) door op N. Lukassen. Deze stuurde de bal per luchtpost de kruising in. Afz. N. Lukassen. Zo eindigde deze zeer aantrekkelijke wedstrijd in een 6-1 zege.

Een goede generale voor volgende week, wanneer het 8ste het op zal moeten nemen tegen het 2de van koploper SBV