De omstandigheden voorafgaand aan de wedstrijd waren niet al te best. Het veld lag er matig bij en de gure wind blies over de Schaijkse Heuvel. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen deze middag.

De eerste kans van de wedstrijd was voor CITO. Nadat ze een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld hadden genomen kopte de aanvoerder van CITO de bal maar net naast de goal. De hierop volgende minuten werd er veel strijd geleverd maar tot echte kansen kwam het niet. Echter kreeg DAW in de 35e minuut een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal van CITO. Deze vrije trap werd door Rens Wijnakker naar achter gelegd en hard binnen geschoten door Brian Peters. 1-0. De hierop volgende minuten tot de rust waren grotendeels voor DAW. Ze begonnen beter te voetballen en het spel werd iets verzorgder. Na een goede aanval over links kon Nicky van Son de bal op maat geven aan Brian Peters. Helaas kopte deze de bal net naast het doel. De direct hierop volgende aanval van DAW liep over de rechterkant van het veld. Bart Franssen gaf een goede strakke lage voorzet op Rens Wijnakker die de bal net kon toucheren waardoor de bal uitkwam bij Dennis Kappen. Kappen weet de laatste weken weer goed het net te vinden en ook deze kans liet hij niet onbenut. De 2-0 stond op het scorebord met nog een paar minuten te gaan voor de rust. DAW drukte na de 2-0 goed door en de 3-0 stond al bijna op het bord toen Rens Wijnakker de bal binnenschoot na een assist van de goed spelende Rik Willems. De grensrechter van CITO stak hier echter een stokje voor. De scheidsrechter was het eens met het vlagsignaal van de grensrechter van CITO en keurde dit doelpunt af. CITO wilde voor rust nog wat terug komen in de wedstrijd en dit was bijna gelukt na een voorzet vanaf de linker kant. De spits van CITO kopte de goede voorzet van zijn teamgenoot maar net over de goal van DAW. CITO probeerde wat meer druk uit te oefenen op de achterhoede van DAW en dit resulteerde nog in wat corners net voor rust. Uit de laatste corner van CITO voor rust kon Maikel van Orsouw de bal nog net van de lijn halen waarna de scheidsrechter floot voor de rust.

De 2e helft begon weer erg matig. Van beide kanten werd er minder gevoetbald en werd er veel met de lange bal gespeeld. In de 10e minuut krijgt Dennis Kappen wel een kans voor DAW. Helaas schiet hij deze bal ongeveer een meter over de goal. Pas inde 32e minuut kon de volgende kans voor DAW worden genoteerd. Nadat Bas van der Ven centraal op het middenveld werd ingespeeld verlegde hij de bal goed uit de draai op Brian Peters. Deze speelt zich goed vrij maar schiet de bal over de goal. In de 35e minuut krijgt CITO een vrije trap aan de linkerzijde van het veld. Tot ieders verbazing wordt deze inzet direct in de verre bovenhoek gekruld. De 2-1 stond op het scorebord met nog 10 minuten te spelen. CITO drukte de 2e helft wat meer, maar echte kansen konden ze niet creëren. De laatste aanval van de wedstrijd begon bij Dennis Kappen. Dennis speelt een schitterde bal op Brian Peters. Deze neemt de bal goed aan, snijdt naar binnen maar schiet de bal net voorlangs. Gelukkig voor DAW liet de goed fluitende scheidsrechter niet al te lang doorspelen en konden de 3 punten op D’n Heuvel blijven.

Volgende week spelen de mannen van Jurgen van Wanrooij uit bij Vianan. Aanvang: 14.30