Op zondag 20 maart stond de thuiswedstrijd tegen DESO op het programma. DESO is de trotse koploper van de competitie, terwijl DAW vorige week de 2e plek wist te bemachtigen. Deze wedstrijd kan dus zeker als de topper van de competitie worden bestempeld. Dit belang werd benadrukt door het aantal toeschouwers dat de wedstrijd kwam bekijken: De tribune en D’n Heuvel waren druk bezet met publiek, die hun team kwamen steunen onder het genot van de lentezon.

Eerder dit seizoen wist DAW met 3-2 te winnen op bezoek bij DESO. Deze winst werd vandaag direct onderstreept door een snelle voorsprong: in de 9e minuut geeft de laatste man van DAW, Bas van de Ven, een diepe bal op Mike van Son. Mike zet goed door en krijgt de bal mee op rechts. Vervolgens weet hij Dennis Kappen te bereiken met de strakke voorzet. Dennis werkt hard binnen van dichtbij: 1-0.

Deze 1-0 helpt DAW in het zadel en geeft vertrouwen. Zo'n 3 minuten later is het namelijk weer raak. Een overtreding op Rens Wijnakker levert DAW een vrije trap op. Deze vrije trap wordt strak voor het doel geslingerd door Brian Peters. Rob Vijnmans kopt de bal prima binnen, in de lange hoek: 2-0 na 12 minuten. Een droomstart.

Na 16 minuten weet DESO wat terug te doen: Een combinatie tussen linksbuiten Gielis en spits Wieleman levert een schotkans op voor eerst genoemde. Gielis schiet rakelings langs het doel van Sylvester Rodriguez. In het verdere verloop van de eerste helft vallen er weinig kansen te noteren voor beide teams. DAW controleert de wedstrijd, DESO is slechts sporadisch gevaarlijk met afstandschoten en een vrije trap van Gielis. Tegen het rustsignaal voert DESO de druk op, maar DAW kan de kleedlokalen opzoeken met een comfortabele voorsprong.

Na de thee start DAW opnieuw scherp: DAW dwingt een corner af waarbij Rik Willems net te kort komt om binnen te werken. Na deze goede start heeft DESO de wedstrijd onder controle. DAW beperkt zich tot het verdedigen van de voorsprong en probeert de wedstrijd definitief op slot te gooien door middel van snelle counters. Dit gaat DAW goed af, omdat DESO ook in de tweede helft niet verder komt dan een aantal kleine kopkansen en afstandschoten. Zo'n 10 minuten voor tijd komt DAW er goed uit, maar de overtalsituatie wordt niet goed uitgespeeld door de ingevallen Dirk van den Hoogen en Brian Peters.

Hierdoor blijft de 2-0 op het bord staan tot het laatste fluitsignaal. DAW weet haar tweede plek te verstevigen, mede door het puntverlies van concurrenten Hapse Boys en Cito. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen de nieuwe nummer 3, Ruwaard. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om de tweede stek.